Blog

18. apr, 2019
Klik hier voor de podcast 'Het werkelijke loslaten"

Hoe komt het toch dat we zoveel moeite hebben om iets helemaal los te laten.
In deze podcast geef ik je mijn visie hierover.

31. mrt, 2019

Vanochtend las ik een nieuwsbericht over een vondst van een modderpoel in North Dakota, De plas zou zijn ontstaan door de meteorietinslag welke miljoenen jaren geleden een eind maakte aan een groot deel van het leven op aarde, en dus ook de dinosaurussen. Natuurlijk is het al lange tijd bekend dat er een meteorietinslag is geweest, maar de poel die nu gevonden is, bevat enorm veel perfecte fossielen waarvan duidelijk is dat die ook daadwerkelijk door de meteorietinslag om het leven zijn gekomen. De lijken (fossielen) zijn eindelijk aan de oppervlakte gekomen.

De meteorietinslag, met een doorsnee van zo’n 10 kilometer, vond plaats in Yucatan, zo'n 66 miljoen jaren geleden. Dat betekent dat Moeder Aarde destijds een enorme wond heeft opgelopen.

Als je kijkt naar het energetische aspect van deze vondst t.o.v. Moeder Aarde, zou je kunnen concluderen dat ze eindelijk haar diepste wonden blootlegt. Klaar om geheeld te worden. Aangezien alles een spiegel van elkaar is, zou je ook kunnen concluderen dat op collectief niveau de mensheid ook haar lijken uit de kast aan het halen is en dat op persoonlijk niveau ook een groot deel van de mensen hun oude wonden naar de oppervlakte zien komen. En hoe meer wij mensen ons stukje helen, hoe sneller Moeder Aarde door haar proces zal zijn. Maar andersom geldt dat natuurlijk ook; Hoe eerder moeder Aarde door haar stukken is, hoe sneller wij er ook doorheen zullen zijn. Alles is tenslotte met elkaar verbonden. Dat wil uiteraard niet zeggen dat alles nu opgelost is, maar het wil wel zeggen dat de belangrijkste stap naar heling is gemaakt. En, net als alles wat je kwijtraakt, betekent het ook een nieuwe weg, een nieuw leven, en zo was deze pijnlijke gebeurtenis wel de oorzaak van de opkomst van de zoogdieren, en dus ook de mens.

22. mrt, 2019
Klik hier voor de Meditatie zielsenergie

Een fijne meditatie om tot jezelf te komen.

25. feb, 2019

Als je aan jezelf werkt, dan wil je op een gegeven moment leren loslaten. Dat kan op veel manieren. Je begint bijvoorbeeld in te zien wat je hebt vastgehouden en begrijpt uiteindelijk hoe het in elkaar zit. Je doet je best om je emoties te verwerken, vergeeft iedereen, en verbindt je bijvoorbeeld met de aarde voor een goede gronding. Dat zijn prima methodes, maar vaak blijft er echter toch nog iets hangen, een restje, alsof het net niet helemaal weg is.

Dat komt omdat je er nog een oordeel over hebt!

Het feit dat je heel erg je best gaat doen om iets los te laten, betekent dat je nog steeds aan het vasthouden bent, omdat je het een oordeel hebt gegeven. Want je wilt pas iets goed doen (zoals bijvoorbeeld loslaten), als je ervan overtuigd bent dat je iets fout hebt gedaan of ervaren. Zoals ergens aan vast blijven houden en niet los kunnen laten.

Dus, als je iets goed wilt doen, dan betekent dat automatisch dat je vindt dat er ook iets nìet goed is gegaan. Het feit dat je dàt vindt is een oordeel en zorgt ervoor dat je toch nog een lijntje ernaartoe blijft vasthouden.

Dan zou je kunnen denken; ‘dan moet ik heel hard mijn best doen om dat maar niet meer te vinden’, maar ook dat is wederom; vasthouden!

En zo kun je in een cirkeltje rond blijven gaan. Je houdt namelijk altijd dat ene lijntje open.

Als je iets dus als Goed bestempelt, dan is er ook een Fout.

Zolang je dus je best blijft doen, blijf je vasthouden.

Dus Loslaten = Het foute, maar ook het goede, loslaten. Want eigenlijk is er geen goed of fout.

Je zou onderstaande stappen kunnen hanteren:

 * Inzicht

* Begrip

* Acceptatie; Je dient de situatie dus volledig te accepteren zoals deze is, ZONDER OORDEEL! (en niet omdat je vindt dat dat zo hoort, want dan plak je er weer een oordeel aan)

* Dan besluit je GEEN AANDACHT meer te schenken aan de HELE situatie, dus ook niet negatief over jezelf gaan oordelen of er telkens aan blijven denken.

* Je kijkt er volkomen NEUTRAAL naar, op alle fronten.

* Loslaten; Je stapt er gewoon overheen (dat is een keuze die je altijd hebt).

 Want er is geen goed of fout.

* Er “ÍS” alleen maar!

 

Mocht je het toch nog ingewikkeld vinden, ga deze tekst dan af en toe weer eens lezen op een moment dat je helemaal relaxed bent en stel je bewust open voor antwoorden en probeer ook de boodschap te voelen. Intentie doet namelijk heel wat!