Lees of luister naar wat ik jou te vertellen heb.

25. feb, 2019

Als je aan jezelf werkt, dan wil je op een gegeven moment leren loslaten. Dat kan op veel manieren. Je begint bijvoorbeeld in te zien wat je hebt vastgehouden en begrijpt uiteindelijk hoe het in elkaar zit. Je doet je best om je emoties te verwerken, vergeeft iedereen, en verbindt je bijvoorbeeld met de aarde voor een goede gronding. Dat zijn prima methodes, maar vaak blijft er echter toch nog iets hangen, een restje, alsof het net niet helemaal weg is.

Dat komt omdat je er nog een oordeel over hebt!

Het feit dat je heel erg je best gaat doen om iets los te laten, betekent dat je nog steeds aan het vasthouden bent, omdat je het een oordeel hebt gegeven. Want je wilt pas iets goed doen (zoals bijvoorbeeld loslaten), als je ervan overtuigd bent dat je iets fout hebt gedaan of ervaren. Zoals ergens aan vast blijven houden en niet los kunnen laten.

Dus, als je iets goed wilt doen, dan betekent dat automatisch dat je vindt dat er ook iets nìet goed is gegaan. Het feit dat je dàt vindt is een oordeel en zorgt ervoor dat je toch nog een lijntje ernaartoe blijft vasthouden.

Dan zou je kunnen denken; ‘dan moet ik heel hard mijn best doen om dat maar niet meer te vinden’, maar ook dat is wederom; vasthouden!

En zo kun je in een cirkeltje rond blijven gaan. Je houdt namelijk altijd dat ene lijntje open.

Als je iets dus als Goed bestempelt, dan is er ook een Fout.

Zolang je dus je best blijft doen, blijf je vasthouden.

Dus Loslaten = Het foute, maar ook het goede, loslaten. Want eigenlijk is er geen goed of fout.

Je zou onderstaande stappen kunnen hanteren:

 * Inzicht

* Begrip

* Acceptatie; Je dient de situatie dus volledig te accepteren zoals deze is, ZONDER OORDEEL! (en niet omdat je vindt dat dat zo hoort, want dan plak je er weer een oordeel aan)

* Dan besluit je GEEN AANDACHT meer te schenken aan de HELE situatie, dus ook niet negatief over jezelf gaan oordelen of er telkens aan blijven denken.

* Je kijkt er volkomen NEUTRAAL naar, op alle fronten.

* Loslaten; Je stapt er gewoon overheen (dat is een keuze die je altijd hebt).

 Want er is geen goed of fout.

* Er “ÍS” alleen maar!

 

Mocht je het toch nog ingewikkeld vinden, ga deze tekst dan af en toe weer eens lezen op een moment dat je helemaal relaxed bent en stel je bewust open voor antwoorden en probeer ook de boodschap te voelen. Intentie doet namelijk heel wat!

 

 

6. aug, 2018

Jouw invloed op het Collectief

Al vanaf dat ik klein was heb ik het gevoel dat de aarde een soort van cel is in het heelal. Een organisme. Dat alle planeten organische cellen zijn, zoals wij ook cellen in ons lichaam hebben. En als je het vergelijkt met onze bloedcellen bijvoorbeeld, en de planeten ook ziet als bloedcellen in een groot lichaam, dan is het niet voor te stellen hoe groot dat universele lichaam dan is. Onmetelijk! Maar is dat onmetelijke universele lichaam niet óók weer een cel in een lichaam dat op zijn eigen aarde leeft, met daaromheen planeten die ook weer in een nòg groter onmetelijk lichaam zit, en ga zo maar door…dat is voor ons niet te bevatten!

Je kent vast wel de uitdrukking; Wij zijn allen één!

Als wij allen één zijn met de mensheid, dan hebben wij dus ook àllemaal effect op de gehele mensheid. Als wij allen een zijn met de aarde en het heelal, dan hebben wij allen daar invloed op. Nu klinkt dat heel vergezocht en denk je vast; wat kan ik als kleine ‘aardse menselijke cel’ daar voor invloed op uitoefenen? Nou, kijk eens naar Nelson Mandela; één man die zoveel liefde en vrijheid heeft gebracht in onze wereld. Hij inspireert nog menig mens. Dus ja, invloed had hij zeker op de mensheid.  En moet jij nou ook zoiets gaan doen? Nou, dat mag, maar kijk gewoon naar je eigen stukje en doe wat voor jou mogelijk is. Alle kleine beetjes helpen en vele kleine beetjes, maken één grote. De mogelijkheden zijn hierbij oneindig.

Een eerste stap zou kunnen zijn dat je je bewust wordt van, hoe jij tegen het leven aankijkt en hoe je daarmee omgaat. Het is daarbij belangrijk om je te realiseren dat niemand op dezelfde manier naar iets kijkt. Er zijn weliswaar overeenkomsten, maar een ervaring triggert vaak bij de ander toch weer een ander gebied, omdat die ander een afwijkend ervaringspatroon van het jouwe.

Niemand ervaart alles op dezelfde manier en daardoor heeft elk individu zijn eigen waarheid. Jouw waarheid is, hoe jij op dit moment, dus NU, naar alles kijkt. En die waarheid verandert constant omdat je ervaringen hebt in het leven, waarvan je weer je lessen leert, en dus je eigen waarheid weer aanpast. Een constant veranderende waarheid!

Je zou ook liefde en licht kunnen sturen naar de leiders van alle landen. En een beetje extra naar de – in jouw ogen- ‘slechte’ leiders. Al is het maar om te wensen dat ze inzicht krijgen om voor een betere situatie te zorgen. Want die leiders zijn ook baby’s geweest, die zijn ook beïnvloedt door het leven – al dan niet gehersenspoeld en vol trauma’s – en dat zijn ook mensen die ooit heel veel liefde hebben gevoeld en zelfs tentoongespreid, maar ergens de weg zijn kwijtgeraakt. Deze mensen hebben juíst heel veel liefde en inzicht nodig! In plaats daarvan sturen we haat en woede en gaan we vechten!  Ik weet dat liefde sturen niet alles op zal lossen, maar het zal wel een boost geven aan het collectief. En je wordt er zelf niet slechter van, integendeel zelfs. 

En als je kijkt naar de wereld; weerspiegelt die dan niet die trekjes die wij in onszelf hebben? Als we wat dichter bij onszelf durven kijken, naar de ‘nare' trekjes die we zelf hebben, zoals boosheid, verdriet en angst - welke we niet willen accepteren - dan reageren we vaak op dezelfde wijze. We weten niet wat we ermee aan moeten en wijzen het af. We voelen haat jegens die stukjes en verklaren het de oorlog! We vechten a.h.w. tegen onszelf. Allemaal omdat we er nòg niet mee om kunnen gaan. En dan wil ik de nadruk leggen op het woordje ‘nog’. Vaak nemen we aan dat we iets niet kunnen. Maar misschien kan je het over een paar jaar wel! Het voelt zo veel beter om te zeggen dat je iets nòg niet kunt, i.p.v. dat je het echt niet kunt want zo houd je alle mogelijkheden open. Dan kun je nog alle kanten op. Probeer het maar eens.

 Als je de gehele aarde voor je ziet, als èèn organische cel, en dan ziet, dat er veel negativiteit heerst waar die cel op reageert, waardoor de cel (aarde) ziek wordt. En als je dan ziet dat je jouw eigen stukje wèl kunt helen, want je hebt daar ècht invloed op, dan heb je dus ook invloed op jouw omgeving. En als je weet dat iedereen dat kan, dan kun je er ook het vertouwen in hebben dat die cel – en dus de aarde-  kan helen en dat wij dat zelf in de hand hebben! Dat weten stemt mij vreugdevol. Dan kunnen wij alles helen, het is gewoon onze mindset, ons gelimiteerde denken dat ons in de weg zit!Verplaats dat inzicht naar de cellen in je eigen lichaam die ziek zijn…trek je eigen conclusie!

Er zijn gelukkig steeds meer mensen die wel vertrouwen dat het goed komt met de wereld, die hard bezig zijn hun eigen stukje te helen en daarmee een stukje van het collectief. Wellicht word je er zelf dan ook door aangeraakt, of ben je dat al, en kun je het zelf weer doorgeven.

Laat het balletje maar rollen....

 

 

14. apr, 2018

Ik ben iemand die veel droomt, en er ook veel van onthoudt. Het is mijn 'hobby' zeg maar. Ik wil graag af en toe een bijzondere droom met jullie delen. Onderstaande droom had ik vannacht.

Er waren mensen op het strand in het water aan het zwemmen en spelen. Ik weet niet of ik er zelf bij was. Het leek meer alsof ik toeschouwer was. Twee meiden kwamen vast te zitten onder het water in een soort rond ijsgat of zo maar er kwam nog geen water in terwijl de golven boven hen honderden meters hoog waren. Het gat was ongeveer twee meter in diameter. Ze zaten tegenover elkaar en hadden iets bij zich. Ik denk een zwemband maar die was heel klein geworden. Hun vrienden hadden geen idee dat ze weg waren en eerst was niemand ongerust. De meiden zaten tegenover elkaar en wachtten, in de hoop gevonden te worden. Toen zag ik een beeld voor me van een grote grot van steen wat meer leek op een hotel want het had meerdere kamers waar de twee meiden ineens waren, ook onder het water. Er waren daar meer mensen vast komen te zitten. Ze probeerden een uitweg te zoeken. Ze liepen langs liftdeuren en hoorden ineens een klok slaan maar konden niet vinden waar het vandaan kwam. Het zat ergens achter een muur maar toen stopte de klok met slaan. Ik weet niet hoeveel keren het sloeg. De meiden hadden wel het gevoel dat er haast was omdat het water zou komen. De volgende dag gingen ze weer naar de liftdeuren en hoorden de klok weer slaan. Sommige mensen probeerden hun telefoon en hadden ineens internetbereik maar deden er denk ik niets mee.
Een van de meiden liep langs een muur terwijl ze het geluid van de klok volgde. Ze kwam bij een liftdeur. Rechts van de stenen deur zat een kunstig poppetje op, of in, de muur gemaakt. Het leek op zo'n poppetje wat ze vroeger in de maya of inca culturen maakten. Een ander (Ik weet niet of het een meisje of jongen was) die er tegenover stond deed toevallig zijn hand op een bepaalde manier waardoor er zonlicht van zijn hand weerkaatste naar het poppetje. Doordat de zon erop scheen werd het poppetje geactiveerd en ging de deur open waardoor ze misschien wel konden ontsnappen.

Op dat moment zag ik een aantal jongens. Ze waren ongerust geworden omdat de meiden een paar dagen weg waren. Ze zochten bij donkere zwart/grijze rotsen, alsof ze in, of achter, bergen waren. Of het water was achter de bergen. Maar de rotsen waren wel vochtig alsof er water was geweest wat nog niet was opgedroogd. Ze vonden een diep gat met daarin een band. De band was van een reus of monster geweest. Ze hoopten dat daar de ingang naar de grot was. Toen werd ik wakker.

Dromen kunnen meerdere betekenissen hebben; Hoewel de droom over water ging heb ik meer het gevoel dat het ook met bergen en misschien wel gletschers te maken had. En dat de tijd niet een paar dagen was maar eerder vele eeuwen. Misschien een waarschuwing ivm klimaatverandering, dat zonne-energie de oplossing is(?) De inca's en maya's aanbaden ook de zon. Heel bijzonder ook dat de mensen wel (internet)bereik hadden, maar er niets mee deden.

Uiteraard kan de droom ook met het algemene proces van spirituele ontwikkeling te maken hebben.

En dan is er nog de mogelijkheid dat het over mijn tweelingzusje ging. (van meerdere kanten heb ik gehoord dat ik in de baarmoeder een tweeling ben geweest)

Ik moet het dus even op me in laten werken en voelen welke betekenis het voor mij heeft.

Heb jij ook wel eens een bijzondere droom? Ik hoor graag welke:)